4. Geef met leuke spellen je gymles een nieuwe impuls!

Soort workshop: 
Praktijk-workshop
Voorbereiding: 
Sportkleding en zaalschoeisel
Workshopleider/docent: 
Matthijs Jansen
Doelgroepen: 
Groepsleraren
Vakleraren
Studenten
Pedagogisch medewerkers
Zorgcoördinatoren

In een spelles moet iedereen bewegen en ook kunnen bewegen! Zeker nu bewegen zo’n hot item is, klinkt het simpel en logisch. Toch is het in de praktijk erg lastig om spellen te spelen waarbij er wordt voldaan aan deze criteria. In april 2017 ben ik als leerkracht de uitdaging aangegaan en heb ik het concept van De Spelles ontwikkeld. Nu een jaar verder volgen meer dan 75.000 mensen De Spelles op sociale media, halen 1000 mensen per dag inspiratie van de website www.despelles.nl en is De Spelles inmiddels een begrip in het onderwijs.

De kracht van de spellen van De Spelles is de simpelheid! Het zijn zelfbedachte, vaak simpele, spelletjes zijn waarbij de leerlingen moeten bewegen, samenwerken en vaak ook nadenken. Mastermind, Rubik’s Kubus, Vier-op-een-rij, maar ook Hunebed-estafette zijn daar voorbeelden van. De spellen staan vaak dicht bij de belevingswereld van de leerlingen, waardoor het hun interesse opwekt en hen motiveert om actief deel te nemen aan de spellen die in de gymles worden gespeeld.

Tijdens de workshop zal ik jullie actief inspireren en het ontstaan van de spellen prijsgeven, maar ik zal ook vertellen welk effect De Spelles heeft op het gedrag van mijn groep.

Ik hoop jullie allen graag tijdens de workshop te mogen verwelkomen!

Met sportieve groet,

Matthijs Jansen

Leerkracht en oprichter De Spelles